Biblioteket på Lofsrud skole

Flott veggbilde malt av elev

På biblioteket jobber Mette.
Hun er utdannet bibliotekar og jobber fulltid på biblioteket på skolen, så det er åpent hver dag, hele dagen, bortsett fra når Mette har lunsj.
Biblioteket er også åpent før og etter skoletid.
På biblioteket kan man låne bøker og film, man kan spille brettspill i friminuttene, og man kan bruke en av pcen for å skrive ut lekser, eller søke opp informasjon på nettet i forbindelse med skolearbeid.

På biblioteket har vi et stort utvalg bøker;
Faktabøker om mye spennende som feks fotball, universet, biografier om ulike kjendiser, religion, land og mye annet.
Mange av faktabøkene er smarte å ta i bruk ved skolearbeid.

Vi har en stor samling skjønnlitteratur som er inndelt i ulike kategorier som feks:

• Ungdomslitteratur
  • Kulturkræsj
  • Fantasy
  • Krim
  • Lettlest

Alle elever på skolen må ha en lesebok til lesetimer og til å lese hjemme, og da er det viktig at man finner en bok som passer til en.
For ALLE kan finne en bok de liker! Husk å spørre bibliotekaren om hjelp hvis du ikke vet hva du skal låne.

Regler for biblioteket, og de er ganske lik reglene som er på andre bibliotek:

• Biblioteket skal være et rom for lesing og stille arbeid, derfor skal lydnivået være på et minimum.
  • Det er ikke lov å ha med seg mat inn på biblioteket.
  • Ingen bøker skal taes med ut av biblioteket uten å ha blitt registrert som utlån.
  • Bøker man har tatt ut av hylla settes tilbake på samme plass, hvis du ikke husker hvor de var plassert, legges de pent sammen på bordet.
  • ALLE må rydde etter seg når de har vært på biblioteket; sett stoler på plass etter bruk, og kast papir i papirkonteineren.

Utlån på biblioteket forgår på denne måten;

• Som elev sier du navnet ditt til Mette også søker hun deg opp i systemet.
  • Det er veldig viktig å huske at man alltid låner bøkene i skranken hos Mette, så de blir registrert utlånt.
  • Det er lov å låne opptil 4 bøker om gangen, og 1-2 filmer.
  • Det er 4 ukers utlånstid på bøker, og 1 uke på film.
  • Hvis man har boken eller filmen lenger enn dette får man en påminnelse fra biblioteket, som kalles purring, hvis man ikke leverer etter 3 påminnelser, så må man betale for boken, og det blir sendt regning hjem.
  • Hvis det er en bok man har veldig lyst til å låne, og den er utlånt, kan man sette seg på venteliste. Da sender Mette mail når boken har kommet inn.

Åpningstider:

Mandag: 08.00 - 15.30

Tirsdag: 08.00 - 15.30

Onsdag: 08.00 - 15.30

Torsdag: 08.00 - 15.30

Fredag:   08.00 - 14.00

Biblioteket er stengt hver dag mellom 11.20-11-50.

Hvorfor lese?

• Lesing gjør deg sterkere i alle fag

• Du lærer om andres liv ved å lese skjønnlitteratur
  • Du øker ordforrådet
  • Du blir bedre i rettskrivning
  • Du blir flinkere til å skrive selv

......... Og dessuten er det faktisk gøy!